Imprimare

Rhapidophyllum hystrix

Scris de Daniel Zimbreanu. Posted in Palmieri
Rhapidophyllum hystrix2Originar din sud – estul SUA Rhapidophyllum hystrix este un palmier robust, extrem de rezistent la ger si cu un ritm de crestere scazut.

Avand o inaltime maxima de 2m Rhapidophyllum hystrix este un palmier cu frunza palmata si cu un aspect de arbust.

Produce puieti ceea ce in timp duce la tulpini multiple astfel incat se creaza un aspect de tufa ceea ce ii confera acestui palmier un aspect decorativ putand fi condus sub forma de gard viu.

Acest palmier nu formeaza trunchi insa baza tufei se largeste depasind un metru in diametru. Ea este formata din baza petiolurilor frunzelor ce au imbatranit, fibre si tepi. Tepi au culoare neagra sau maro inchis si o lungime intre 10 si 25cm. De la acesti tepi i s-a tras numele de palmierul cu ace.


banner rhapidophyllum hystrix

 

Fisa de prezentare

Familia
Arecaceae

Aspect
Arbust

Inaltime
1,5 - 2m

Expunere
La soare; semiumbra

Udare
regulat vara

Cultivare
usoara

 Rhapidophyllum hystrix prefera un sol umed, bine drenat, fertil dar din fericire se adapteaza si unor conditii mai vitrege.

Pentru a creste mai repede trebuie fertilizat cu un fertilizant la o concentratie redusa de cateva ori pe an primavara si vara.

Din punct de vedere al lumini din nou vestile sunt bune, se adapteaz atat la soare cat si la semiumbra deci poate fi cultivat in aproape toate conditiile.

Tolerant cu uscaciunea prefera totusi sa fie udat cu regularitate, mai ales vara cand este foarte cald.

Rhapidophyllum este plamierul perfect, nu are nevoie de multa ingrijire, nu creste foarte inalt si se adaptea la aproape orice conditii de mediu. Inaltimea redusa il recomanda si pentru gradinile de mici dimensiuni. Asa e, ati citit bine am spus gradini nu ghiveci, nu e nicio greseala. Acest palmier face parte dintre putinele specii ce pot creste in tara noastra chiar si in iernile foarte geroase deoarece poate Puoi ad esempio scoprire quali sono i tipi di slot machine esistenti, capire le differenze tra le slot machine da 3 a 9 rulli, e tra quelle con jackpot progressivi e non, online casino per riuscire a scegliere i giochi piu adatti ai tuoi gusti, alle tue aspirazioni, ed al tuo stile di gioco, in modo che tu possa vivere la migliore esperienza di gioco virtuale e divertirti alla grande con le migliori slot machine . suporta fara probleme temperaturi de pana la – 25 grade Celsius.

Cum ar arata niste pini la baza carora ar creste tufe de Rhapidophyllum hystrix? sau pe fundalul verde al frunzelor palmate ale acestui palmier florile rosi ale azaleelor de gradina? Cred ca ar fi niste combinatii cel putin interesante.

Iar daca cineva ar inlocui tuia din gardul viu cu Rhapidophyllum hystrix cred ca ar avea combinatia castigatoare intre aspect si functionalitate. Sa il vad pe acela care trece printr-un gard prevazut cu tepi de 20 cm fie el om sau animal.

Rhapidophyllum hystrix este o planta dioica florile femeiesti si barbatesti crescand pe indivizi separati

Inmultirea se face prin seminte sau puieti. Palmierii obtinuti din seminte ar trebui dupa unii autori sa fie introdusi in sera sau in spatii inchise pe perioada iarnii si abia dupa ce au ajuns la varsta de 3 ani sa fie plantati in gradina cand sunt suficienti de mari sa reziste la gerurilor din Romania.

Pe acest site gasiti seminte de Rhapidophyllum hystrix asa ca daca doriti sa comandati apasati pe unul din bannerele de pe aceasta pagina sau intrati in magasinul online la seminte de parmieri.

Stocul e redus si prioritate au cei care au anuntat deja ca doresc aceasta specie.

Ca metoda de germinare cea prezentata de un membru al International Palm Society cred ca e printre cele mai bune.

http://www.palmtalk.org/forum/index.php?showtopic=31506

La cei 8 pasi de la inceput a adaugat un al noualea mai la finalul paginii si anume ca dupa ce se curata coaja semintele se tin in apa timp de cateva zile, schimband apa zilnic. Una dintre semintele celui care prezinta aceastametod a germinat in apa.

Daca sunt persoane care nu inteleg explicatiile de la fiecare pas va rog sa ma contactati si va lamuresc.

 banner rhapidophyllum hystrix