Imprimare

Livistona chinensis

Scris de Daniel Zimbreanu. Posted in PalmieriLivistona-chinensisFie ca sunt exemplare tinere cu cateva frunze sau exemplarele mature, palmierii din specia Livistona chinensis au un aspect placut, elegant fiind foarte decorativi.

Originari din sudul Japoniei, Taiwan si cateva insule din marea Chinei de Sud este un palmier foarte popular printre iubitorii acestui gen de plante.

Usor de crescut, Livistona este un palmier care face fata cu bine conditiilor de interior putand sa fie crescut ca planta de apartament. Daca ca specimen matur prefera sa stea in plin soare ca exemplar tanar acest palmier se devolta bine la semiumbra, adica prefera spatiul din apropierea ferestrei pana la o distanta de 1m de ea.

 

banner cocopeat 

Fisa de prezentare

Familia
Arecaceae

Aspect
Arbust, arbore

Inaltime
1,5 - 9m

Expunere
La soare; semiumbra

Udare
regulat vara, rar iarna

Cultivare
usoara

In mediul natural rezista usor peste perioadele de seceta datorita faptului NetBet slotmachineitaliane.net - NetBet offre a tutti i nuovi clienti 10€ di Fun Bonus da spendere liberamente su uno qualsiasi dei giochi della sezione casinò. ca radacina lui ajunge la adancimi mari. Crescut in ghiveci nu mai are posibilitatea sa isi caute singur apa asa ca trebuie ajutat. Se recomanda ca vara sa fie udat regulat lasand ca intre doua udari online casino pamantul sa se usuce la suprafata. Iarna se uda putin mai rar decat vara.

Nu este foarte pretentios la substrat insa un pamant care sa se dreneze usor este de preferat.

Se fertilizeaza de 2 – 3 ori pe an cu un fertilizand pentru palmieri sau pentru plante decorative prin frunze.

Rezista la inghet fiind o planta ce suporta temperaturi negative de pana la – 6 grade Celsius poate chiar ceva mai coborate deci este o planta ce poate ierna in spatii neincalzite.

Aspectul sau compact si faptul ca nu necesita ingrijiri speciale il recomanda ca o planta exotica ce se preteaza sa imbogateasca atmosfera inntr-o camera de apartamanet sau livingul unei vile. Vara pot fi scosi pe terasa creand un aspect exotic.

Frunzele imbatranite se usuca si cad singure deci nu necesita sa fie taiate.

Acesti palmieri se inmultesc prin seminte a caror germinare are loc dupa circa 2 luni, timp in care au fost mentinute la o temperatura in jur de 30 de grade Celsius intr-un substrat umed. Se recomanda ca inante sa fie puse la germinat semintele sa fie puse timp de 2 – 3 zile la inmuiat in apa, apa schimbanduse la fiecare 12 ore cu alta la aceiasi temperatura.

 banner livistona