Fibra de palmier (cocopeat) - 100g

PDFEmail
fibra-de-palmier-1
fibra-de-palmier-2
fibra-de-palmier-3
fibra-de-palmier-4
fibra-de-palmier-5
fibra-de-palmier-6
fibra-de-palmier-7
Rating: Not Rated Yet
Pret:
Sales price: 1,25 lei
Sales price without tax: 1,25 lei
Description

Substrat de cultivare 100 % organic, dezinfectat si fara seminte de buruieni, ideal pentru uz general in gradinarit, culturi hidroponice, amestec pentru ghivece, cultura pentru flori taiate, ciuperci, bonsai, trandafiri, gazon, legumicultura.

Este un foarte bun ameliator pentru solurile grele. Elibereaza lent elementele nutritive.

Pentru radacini reprezinta un substrat excelent asigurand datorita porozitatii oxigenarea lor si a solului. Contine hormoni naturali pentru inradacinare. Are proprietati antifungice. Datorita prezentei a milioane de capilare retine foarte bine fertilizantii si apa.Prin uscare nu apare fenomenul de tasare ca in cazul altor substraturi. Se rehidrateaza foarte usor. Datorita continutului mare de lignina si celuloza se descompune greu si poate fi utilizat o perioada lunga. Este foarte usor. Pastreaza umiditatea solului in pe timp secetos.

Se poate folosi singur ca substrat nutritiv sau in amestec cu nisip, mranita, pamant, etc.

Pentru a putea fi folosit cocopet-ul trebuie hidratat. Pentru 100g de cocopeat se adauga 450 - 500ml apa. Se lasa cateva minute pentru ca apa sa se absoarba. In caz ca sunt bucati de cocopeat care nu au intrat in contact cu apa se pot repozitiona. Dupa ce apa a fost absorbita cocopeat-ul se framanta foarta usor cu mana pentru a faramita bulgarii. 

Veti observa ca fibra de cocos si-a marit volumul absobind usor intreaga candtitate de apa. Desi la o prima vederechiar si atingere pare doar umezit daca veti strange in pumn o cantitate de cocopeat veti vedea ca are suficienta umezeala si in plus fiind foarte afanat asigura o buna aerare a radacinilor.

Din 100 g de cocopeat prin hidratare se obtine un volum de 1000 - 1250 ml

Reviews

There are yet no reviews for this product.